Hogyan igényelhetek ÁFA-s számlát?

ÁFA-s számla igényét minden esteben kérjük előre jelezze recepciónkon, utólagos ÁFA-s számla kiállítására nincs lehetőség.

Hol tudok parkolni? Fizetni kell a parkolásért?

A Kórház előtt a parkolás ingyenes. Kérjük, hogy a Kórház udvarán található dolgozói parkolót csak abban az esetben vegyék igénybe, ha mozgásában korlátozott beteggel érkeznek és ezt jelezzék recepciónkon. Megértésüket köszönjük!

Mi a teendő, miután megérkeztem a Kórházba?

Érkezés után kérjük, hogy jelentkezzen be a recepción! Amennyiben rendelkezik a kisállat oltási könyvel, kérjük hozza magával! Az adatfelvétel után recepciósunk meg fogja kérdezni a látogatás okát, hogy a pácienst a megfelelő szakorvoshoz referálja. Ezután kérjük, hogy foglaljanak helyet, amíg nem szólítja Önöket kollégánk. Kedvencét megvizsgáljuk, és ha a diagnózis felállításához vagy Kedvence kezeléséhez szükségesnek látjuk, akkor további kiegészítő vizsgálatokat (labor-, ultrahang, EKG, röntgen stb.) javaslunk, természetesen mindent világosan elmagyarázva és Önnel előre egyeztetve.

Ha Kedvence mozgásképtelen állapotban van és segítségre van szükség a rendelőbe való behozatalhoz, kérjük ezt is jelezze recepciósunknak, aki intézkedni fog az ügyben.

Hogyan történik a betegfelvétel?

Miután megérkezett rendelőnkbe kérjük jelentkezzen be recepciónkon. Amennyiben előszőr jár nálunk, kollégáink felveszik az Ön és Kedvence adatait, kitöltetnek Önnel egy Adatvédelmi Nyilatkozatot, majd felveszik a várólistára. Amennyiben már többször járt rendelőnkben, úgy elegendő a recepción a Tulajdonos és a kisállat nevét megadni. Ha időpontra érkezett, kérjük jelezze recepciós kollégánknak.

Érkezési sorrendben történnek a vizsgálatok?

Alapvetően törekszünk arra, hogy megtartsuk az érkezési sorrendet, ebben segít a recepción történő bejelentkezés is. Abban az esetben, ha életet veszélyeztető/sürgősségi betegellátást igénylő páciens érkezik, akkor az ő ellátása előnyt élvez. Ha ilyen beteg érkezik, recepciós kollégánk azonnal értesíti az állatorvosokat.

A szakvizsgálatokra időpontra érkező betegeket érkezési sorrendtől függetlenül hívják be a szakvizsgálatot végző állatorvosok.

Műtétre, bódításban történő beavatkozásra vagy infúziós kezelésre érkezett betegeket asszisztens kollegáink soron kívül hívják be, hogy az előzetes vizsgálatokat, illetve a hosszabb időt igénylő infúziós kezelést elő tudják készíteni a kezelőorvosnak.

Jellemzőbb a soron kívüli ellátás a hétvégi ügyeleti időszakban, amikor sajnos igen sok balesetet szenvedett páciens érkezik kórházunkba. Ilyen esetben kérjük a Tulajdonosok megértését és türelmét.

Mennyi a várakozási idő?

A várakozási idő az állatkórházi profilra tekintettel (sürgősségi betegellátás, akut életmentés, kórházi kezelések, műtétek stb.) előre nem megjósolható. Általában az esti órák, a hétfő délelőtt és a péntek a délután a népszerűbb időszakok.

A váróteremben csak mi vagyunk, mégis várnunk kell, miért?

Az Ön által üresnek látott váró ellenére a rendelő többi helyiségében ez idő alatt is folyik a kezelés, akár a folyamatosan bent lakó, kórházi ellátást igénylő kisállatokkal, akár az Ön előtt érkező betegekkel. Egy-egy ultrahangot, egy-egy röntgen felvételt vagy vérvételt nem tudunk félbehagyni. A lehető legrövidebb idő alatt igyekszünk minden érkező Pácienst a recepción fogadni, rendszerünkbe felvenni. S.O.S. helyzet esetén (elfekvő, vérző vagy balesetes állat, esetleg légzési nehézségekkel küzdő állat stb.) pedig soron kívül, azonnal behívjuk a beteget.

Milyen vizsgálatokra tudok időpontot foglalni?

Szakvizsgálatokra, például ortopédiai vizsgálat, kardiológiai vizsgálat, diagnosztika (MRI/CT/Endoscopos vizsgálat), illetve ultrahangos fogkő eltávolításra, valamint műtétekre is telefonos időpontegyeztetés szükséges.

Hogy tudok időpontot foglalni?

Kérjük, jelentkezzen be a +36 1 362 2643 vagy a +36 1 362 2709 telefonszámon, recepciós kollégáink örömmel segítenek Önnek nyitvatartási időben.

E-mail-ben, Facebook Messengeren, illetve Instagramon nem áll módunkban időpontot kiadni, mivel kollégáinknak nincs kapacitása ezeket a felületeket naprakészen kezelni.

Milyen szolgáltatások vannak?

Kórházunk a legszéleskörűbb állategészségügyi ellátást biztosítja Kedvencének.
A teljesség igénye nélkül az alábbi szakterületekkel foglalkozunk:

 • belgyógyászat
 • diagnosztika
 • ortopédia, ortopéd sebészet, gerincsebészet, arthroscopia
 • sebészeti, traumatológiai és laparoszkópiai beavatkozások, műtétek
 • kardiológia
 • pacemaker beültetés
 • bőrgyógyászat
 • neurológia
 • szemészet
 • egzotikus állatok ellátása

Diagnosztikai eljárásaink:

 • MR vizsgálat
 • CT vizsgálat
 • ultrahangos vizsgálat
 • röntgen vizsgálat
 • endoscopos vizsgálat
 • laborvizsgálatok széles köre

Szakterületeinkről bővebben itt olvashat: 

http://www.budatetenyiallatkorhaz.hu/hu/szolgaltatasaink

http://www.budatetenyiallatkorhaz.hu/hu/diagnosztika

http://www.budatetenyiallatkorhaz.hu/hu/kardiologiai-szakrendeles

http://www.budatetenyiallatkorhaz.hu/hu/szivfergesseg-szakrendeles

 

Mennyibe kerülnek a szolgáltatások? Miért nem találok részletes árakat a honlapon?

A szoláltatások ára több elemből tevődik össze, ezért árainkról telefonon tud egyeztetni recepciós kollégáinkkal. Honlapunkon nem talál részletes árlistát, mivel olyan széles spektrumon mozognak a szolgáltatásaink, hogy erre nincs lehetőségünk. Bármilyen kérdéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal, állatorvos kollégáink is szívesen állnak rendelkezésére!

Kérjük a kezelés megkezdése előtt érdeklődjön kezelőorvosánál a várható költségekről.

Mi számít ügyeleti időszaknak?

A rendelő hétköznap 08:00-20:00-ig, hétvégén ügyeletben 09:00-13:00-ig tart nyitva.

Ügyeleti időszaknak a normál hétköznapi nyitvatartási időn túli időszak, a hétvége és az ünnepnapok számítanak.  Ügyeleti időben a normál díjakon felül ügyeleti díjat számolunk fel.

 

Mi az az anesztézia?

Az anesztézia vagy altatás a tudat és az érzékelés elvesztését jelenti. Sok beavatkozás és minden műtét csak így végezhető el. Klinikánkon balanszanesztéziát alkalmazunk, hogy minél kisebb gyógyszeradagokkal érjük el a fájdalom- és érzékelés mentességet, ez minden Beteg esetében egyénileg kerül meghatározásra.

Milyen ellenőrző vizsgálatok szükségesek anesztézia előtt?

Altatás előtt minden Páciensünk átesik egy teljes fizikai kivizsgáláson, ahol különösen nagy figyelmet fordítunk a tüdő és a szív hallgatózásos ellenőrzésére. A műtétek előtt minden idősebb vagy szubklinikai betegségre gyanús Páciensünknél vérvizsgálatot végzünk. Gyulladásos paramétereket, szerv funkciókat ellenőrzünk és szívférgesség-, illetve macskák esetében bizonyos fertőző betegségek szűrővizsgálatát végezzük.

Ezt minden állat esetében érdemes elvégezni, aki nem rendelkezik 10 napon belüli vérlaborral.

Milyen kockázatai vannak az altatásnak?

Egy egészséges állatnál ezek a kockázatok nagyon kicsik, de természetesen a kockázat mértéke függ az állatfajtól és -fajtától, és a műtét vagy beavatkozás előtti egészségi állapottól. Minden altatásra kerülő kisállat fizikai állapotától függően besorolható 1-től (egészséges állat) 5-ig (súlyos beteg, aki műtét nélkül nem maradna életben), és ahogy ez a szám nő, úgy növekszik az altatás kockázata is.

Egyes fajtáknál szintén ismert az altatás magasabb kockázata, de függ a hormonális háttértől, krónikus betegségek, például szívféreg fertőzöttség meglététől is.

Nem mondhatjuk ki, hogy egy állat túl fiatal vagy túl idős az altatáshoz. Minden eset egyedi, és nekünk mérlegelnünk kell a kockázatokat, és azt az eredményt, amit a beavatkozással elérhetünk. Ezek fényében kell azt a döntést meghoznunk, ami Kedvencének a legjobb, az anesztéziához használt gyógyszerkombinációt pedig ehhez igazítani.

Ügyeleti díj

Hétvégén és ünnepnapokon, illetve nyitvartatási idő után ügyeleti díjat számítunk fel a vizsgálati díjakon felül az alábbiak szerint:

 • Vakcinázás esetén: 5.000 Ft

 • Vizsgálat, kezelés esetén: 10.000 Ft

 • Bódításban történő beavatkozás esetén: 15.000 Ft

 • Műtét ügyeleti időben: 30.000 Ft

 • CT/MRI vizsgálat esetén: 30.000 Ft

 • Vizsgálat nyitvatartási idő után: 20.000 Ft

 • Műtét nyitvatartási idő után: 40.000 Ft